Povesti

Dragostea chiar nu moare

February 13, 2014

Am crezut că nu îl mai iubesc, dar apoi mi-am dat seama că nu am suficientă imaginaţie pentru a trăi într-o lume în care El nu există. Şi m-am luptat cu mine, şi-am zăvorât amintiri şi atingeri, dar tot n-am reuşit să mă descătuşez. Şi-apoi am acceptat resemnată că inima are propria ei memorie care este mai vie şi mai dureroasă decât cea a creierului. Şi-am înţeles că nu pot păşi într-o viaţă liberă de El, pentru că deja face parte din mine şi din cine sunt.

tumblr_static_tumblr_static__640 - copie

Cine iubeşte şi este iubit, nu va mai fi niciodată acelaşi om ca înainte, spune Paler. Şi mi-ar plăcea să-l contrazic, să-i spun că dragostea durează 3 ani, dar nici Beigbeder nu a crezut cu adevărat în asta. Şi, sinceră să fiu, nici eu. Nu am putut nicicând să-mi neg copilăria înţesată de basme cu final fericit. Şi am sperat în secret că-s inspirate din realitate şi fiind atât de multe, pe undeva, l-aş fi găsit pe-al meu.

M-am îndrăgostit de multe ori, dar am iubit doar o data. Intens, profund, copleşitor. Învolburat, complicat, obositor de multe ori. Şi nu regret nicio secundă. Şi chiar dacă pasiunea a rămas îngropată printre dezamăgiri, minciuni şi trădare,  dragostea pentru El s-a agăţat cu încăpăţânare de mine. Dragostea nu moare, v-am spus. Şi n-am glumit.

Îmi este dor de ce ar fi putut să fie, şi-mi este dor de mine, cea de lângă El. Cea din braţele lui. Cea văzută prin ochii lui. Pentru că oglindită-n ochii lui am fost mereu frumoasă. Cu un genunchi julit, cu părul ciufulit, cu şosete în picioare în mijlocul verii. Pentru că a înţeles de ce m-ascund printre cuvinte şi s-a aventurat mereu în căutarea mea. Pentru că ştie că iubirea mea este mereu confuză-n exprimare, dar niciodată-n scris.

Nu-l mai iubesc exact ca la-nceput, e drept. Dar chiar şi-acum, după atâţia ani, de câte ori îl văd, inima mi se chirceşte într-o încercare absurdă de a fugi de adevăr. Dar El e tot acolo. Şi-l voi păstra mereu într-un colţişor de inimă care pulsează a dragoste şi a regret.

Dragostea chiar nu moare.

dragostea chiar nu moare

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Andi February 13, 2014 at 11:26 pm

  Mai las-o-n plm 🙂 Ce-as vrea sa fiu El!

  • Reply filipineza February 13, 2014 at 11:39 pm

   Probabil esti si tu “El-ul” cuiva 🙂

   • Reply Andi February 14, 2014 at 12:10 am

    Cand eram mic, visam sa am o prietena ca tine

 • Reply mariavlad93 February 15, 2014 at 3:09 pm

  Aceleasi sentimente le am si eu acum,dupa mult timp,cand m-am convins ca nu am simtit nimic pentru el niciodata,am realizat ca l-am iubit si cat l-am iubit,l-am iubit altfel incat il caut in toti,altfel incat simt ca tradez ceva,dar ca orice persoana autodistructiva, am realizat asta cand el a incetat sa imi descalceasca gandurile si sa se lupte cu demonii.Ma regasesc perfect in ceea ce ai scris si doare pentru ca trebuia sa ramana ingropat.

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: