Povesti

De ce te iubesc

July 6, 2013

Când mă întrebai de ce te iubesc, râdeam şi-ţi spuneam două-trei vorbe şi apoi te sărutam ca să uiţi că m-ai întrebat vreodată ceva. Şi-apoi mi-era ciudă că nu ţi-am zis. Şi-apoi îmi dădeam seama că aş putea să umplu munţi de hârtie în care să-ţi explic cum şi de ce.  Pentru că gura mea nu putea rosti cuvinte de dragoste, deşi ar fi înşiruit pentru tine cele mai frumoase declaraţii de pe Pământ. Şi când mă întrebau alţii, le desenam ode pe bolta memoriei, în care preaslăveam iubirea noastră. Şi-apoi îmi era din nou ciudă.

2012_10_love-is-all-you-need-1d4cf7127-655923-475-296

Şi te iubesc de mii de zile în interiorul inimii mele care pulsează a dragoste. Şi ştii şi tu, căci ţi-am strigat în fel şi chip iubirea mea, deşi n-am ştiut niciodată să-ţi explic de ce.

Şi iubesc cu sufletul, cu mintea şi cu trupul simplul fapt că stai lângă mine. Faptul că simt că eşti la o îmbrăţişare distanţă. Sau la un gând. Sau la o amintire. Şi îţi iubesc mirosul, pe care mi-l amintesc de fiecare dată când mă gândesc la tine. Mirosul tău care electrizează fiecare por, fiecare moleculă, fiecare idee de Eu. Miroşi a dragoste şi a extaz şi, uneori, a fericire. Şi ai în tine un strop de agonie care picură mereu peste suferinţă un strop de dulceaţă.

Iubesc braţele tale care mi-au fost leagăn şi culcuş şi adăpost. Şi recreez mereu în minte emoţia pe care o simţeam de câte ori îţi puneai braţele în jurul trupului meu chinuit de timp.

Şi te iubesc pentru că ştii lucruri despre mine pe care eu încă nu le-am aflat. Şi pentru că lângă tine am fost şi copil şi femeie şi mamă. Şi pentru că la orice gând, la orice veste, tu eşti primul şi singurul om la care vreau să alerg şi să-i povestesc. Pentru că lângă tine nu am teamă, frig sau nerăbdare.

Şi te iubesc pentru discuţii lungi. Pentru momente de tăcere. Pentru linişte. Pentru descoperiri. Pentru adrenalină. Pentru pasiune. Pentru emoţia care-mi străbate trupul chiar şi atunci când te privesc într-o fotografie. Pentru că mă iubeşti. Pentru că m-ai văzut pe mine, dincolo de măşti şi aparenţe. Pentru răsăritul care ne-a unit pentru prima dată trupurile în cea mai profundă şi intensă îmbrăţişare.

33524_1336118815093_2146225_n

Pentru cine eşti şi pentru cine devin atunci când sunt cu tine. Pentru că ţi-ai împletit existenţa cu a mea, creând cea mai frumoasă poveste de dragoste. Pentru tine.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply bianca July 8, 2013 at 1:07 am

    ah, ce text frumos! pe placul meu!

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: