Povesti

Realitatea (nu TV)

August 23, 2012

Câteodată, când mergi singură prin noapte, vocile din jurul tău par cumva să se amestece. “Un taxi, domnişoara?”, “Gagica, ce faci?”, “Singurică, singurică?” – devin cumva zgomot de fundal. Câteodată mergi singură prin noapte, inertă. Muzica, vocile, zgomotul oraşului – toate par date pe mute, pentru că gândurile tale să îşi aştearnă firul epic.

a7bb32ea032e394ceaea71993f6cb9ee

Gândurile mele spun o poveste pe care nici măcar eu nu pot să o mai aud. Am blocat fiecare sunet, fiecare şoaptă, fiecare secvenţă. De obicei le derulam obsesiv în mintea mea. Acum le-am blocat. Când nu te gândeşti, parcă e mai uşor.

Anul acesta este unul care mă face să vreau să vină mai repede următorul. Am citit pe undeva că în 2012 primim lecţii de la viaţă. Dacă e adevărat, înseamnă că am fost cam “neînvăţată” până acum. And it sucks.

Am cunoscut oameni pe care credem că-i ştiu deja şi nu mi-a plăcut. Urechile mele au auzit minciuni mai mari decât însăşi minciună. Am întâlnit cruzime, şi nepăsare, şi egoism, şi laşitate. Uneori, cumulate într-o singură fiinţă.

Am crezut cu/din disperare, deşi ştiam că greşesc. Am ignorat orice semn, chiar dacă mă împiedicam de el. Am negat până în pânzele albe că mă mint cu nonşalanţă.

Am descoperit că oamenii te vor face una cu pământul, îţi vor terfeli numele în noroi, te vor calcă în picioare, numai să nu recunoască adevărul: că au greşit.

Dar, pe lângă toate astea, au rămas câţiva oameni. Cei care nu întreabă niciodată “de ce”, pentru că ei ştiu că am întotdeauna un motiv când fac ceva. Cei pe care nici cel mai artistic zâmbet nu îi păcăleşte. Cei care pot să stea în tăcere lângă mine şi, cu toate astea, să îmi spună atât de multe. Cei care văd în mine mai mult decât arăt eu. Cei care mă cunosc.

Mi-am zdrelit deja genunchii până la os. Am căzut de prea multe ori. Şi nu ştiu ce “lecţii” mai are viața să îmi predea anul acesta. Dar ştiu sigur că voi lua notiţe.

“Şi-aştept răspunsuri – care n-or să vie,
La întrebări – pe care nu le-am pus …”

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Joann August 23, 2012 at 4:04 am

  Hey you! Toata lumea raneste si dezamageste, iar cei care fac asta cel mai dureros cu putinta sunt chiar cei de care ne pasa, stii asta. Cred ca e aproape inevitabil. And you know… the Phoenix thing about human soul 🙂 Realitatea… e mai mult decat zona noastra de confort si tot ceea ce ne afecteaza. Ah… si, uite, o raza de soare! O vezi? Bate in geam, a aflat unde locuiesti 😛 (P.S.: I-am dat eu indicii :))

 • Reply S. August 23, 2012 at 11:51 am

  Daca astazi vroiam sa scriu ce simt , nu puteam sa transpun starea mea mai bine decat ai facut-o tu. Asa ca iti multumesc pentru ce am citit, macar stiu ca nu sunt singurul intr-o astfel de situatie.

  • Reply filipineza August 23, 2012 at 11:55 am

   Viata-i grea, dar trece 🙂

 • Reply R27 August 23, 2012 at 1:57 pm

  Hey! Vezi ca unii au platit taxe ca sa foloseasca vorba asta! 🙂 Si se foloseste de obicei insotita de un zambet tamp in coltul gurii si cand vrei sa te eliberezi si s-o duci mai bine. Enjoy responsibly!

  Te-mbratisez! 🙂

 • Reply Gebi Iordache August 23, 2012 at 4:11 pm

  🙂 din pacate realitatea anului in curs mai are cateva luni in care sa ne arunce invataturi in nas. Dar ce facem daca pur si simplu nu mai vrem sa invatam? cel putin nu anul asta…

  • Reply filipineza August 23, 2012 at 5:14 pm

   Gebi, stiu exact despre ce vorbesti… 😐

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: