Bucuresti Ciudat Intrebari existentiale Povesti

Is there a soul mate for everyone?

June 25, 2013

Sunt peste 2 milioane de oameni în București. Bărbați și femei, mare parte dintre ei singuri, aleargă de dimineața până seara într-un oraș care doarme doar câteva ore pe noapte. Și asta în timpul săptămânii.

Suntem 2 milioane de suflete. Așa că nu pot să nu mă întreb: de ce este atât de greu să îți găsești perechea?!

soulmate3.600

Interacționăm zilnic cu zeci de persoane. Pe stradă, la serviciu, la cumpărături, în trafic. Și se spune că dacă ți-ai ridica privirea, ai putea să vezi persoana care îți va face inima să tresalte. Dar noi știm că nu e chiar așa. Poate pentru că ne-am ridicat privirea de sute de ori și n-am văzut nimic. Sau poate pentru că am văzut un ”ceva” care nu era tocmai ce ne trebuie, dar ne-am încăpățânat să-l împodobim cu niște calități pe care nu le va avea niciodată. Și apoi ne trezeam tot singuri. Și chiar nu știu să vă spun care dintre cele două variante e mai tristă.

Nu mă înțelegeți greșit. E ok să fii singur. La naiba! E grozav uneori. Dar seara când ajung acasă și îmi dau jos costumul de Wonder Woman, mărturisesc faptul că mi se face ocazional frig. Și parcă aș vrea un El cu un colțișor numai bun de cuibărit. Și nu e.

Suntem peste 2 milioane de oameni în București. Mai bine de 19 milioane de oameni în România. 7 miliarde în lume. Așa că nu pot să nu mă întreb: de ce este atât de greu să îți găsești perechea?

You Might Also Like

No Comments

 • Reply vasilache daniela June 25, 2013 at 6:50 am

  Pentru ca Dumnezeu are programat pt fiecare un timp si o ocazie anume de a ne intalni sufletul pereche. Nu trebuie sa ne fortam norocul sau sa facem compromisuri, rabdarea e cuvantul de ordine si EL va veni, cu siguranta…

 • Reply Alessia June 26, 2013 at 11:39 am

  Pentru ca iubirea aia adevarata, pe care o vreau eu, si cred ca si tu (aia cu chimie intre parteneri, nu doar o relatie ok, care sa duca inevitabil la o “casa buna”) tine mai mult de divinitate, si nu de statistici sau incercarile noastre. Stii ce e ciudat, eu chiar cred ca daca ne-am ridica ochii, ne-am cauta in multime zi de zi si am avea curaj sa spunem ceva, ne-am gasi mult mai repede.

  Asta vara, treceam la o terasa de pe langa Muzeul Taranului si un tip m-a privit altfel, era clar ceva intre noi, o atractie ce parca aprindea un beculet. Eram probabil 2 dintre cei 2 milioane de suflete singure, dar n-am facut nimic. am trecut mai departe…

 • Reply Foxcrawl July 2, 2013 at 7:30 pm

  Cred ca multi ar vrea sa afle un raspuns…

  • Reply filipineza July 2, 2013 at 8:04 pm

   Nu numai ca ar vrea. Au nevoie de un raspuns 🙂

 • Reply lisaoana July 6, 2013 at 11:04 pm

  Bun articolul, dar nu e atat de greu sa-ti gasesti sufletul pereche… Am o relatie de mult timp si pot spune ca nimic nu e intamplator in viata,iar coincidentele nu exista!

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: