Din viata Intrebari existentiale

Câți trebuie să mai moară?

April 16, 2015

Am urmărit de câteva ori cu stupoare, șoc și dezgust filmarea în care se vede clar cum o tânără de 23 de ani este lovită de o mașină pe trecerea de pietoni. Fata era de mână cu prietenul ei și singurul motiv pentru care mai trăiește astăzi este acela că băiatul a apucat să facă un pas în spate și să o tragă și pe ea.

Fata a fost totuși lovită de mașină, care a aruncat-o 10 metri. Iar șoferul nu a oprit. Cel puțin nu de bună voie. A intrat la scurt timp în 2 mașini parcate. Era beat.

Acum mă-ntreb: câți trebuie să mai moară? Câți trebuie să mai fie răniți? Câți? Cât de greu este să reții „minusculul” detaliu că nu trebuie să te urci beat la volan?! nu îți distrugi doar ție viața, ci și altora?!

M-am întrebat de multe ori de unde toată nepăsarea. De unde apare mizeria asta care sălășuiește în noi și ne face să nu ne mai pese de nimic. De unde morbiditatea asta care se acutizează pe zi ce trece.

Voi înțelegeți că omul ăla nu a oprit?! Este greșit oare că încă mai sunt șocată?! Se gândește totuși cineva și la băiatul ăla care, într-o fracțiune de secundă, a trecut de la a-și ține iubita de mână la a suna disperat la ambulanță, pentru a-i salva viața?!

Sunt milioane de povești de genul acesta. Și mă întreb pentru a mia oară: câți trebuie să mai moară?!

Întreaga poveste și filmarea le găsiți aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: