Povesti

Fetei cu ochi de toamnă

April 30, 2014

Tu treci prin viețile lor precum un vânt de primăvară. Călduț, mângâietor, năvalnic pe alocuri. Parfumat cu boare de viață și clinchet de râset. Zglobiu. Nu te oprești prea mult niciunde, dar știi că mângâierile tale se imprimă pe piele ca un tatuaj de dragoste.

Lași urme de viață prin suflete și știi, știi că nu te vor uita niciodată. C-o să exiști mereu într-o privire sau… într-un suspin. Și chiar și-atunci când timpul o să uite că ai fost, vei dăinui-n povești ca fata cu ochi vii de toamnă.

autumn,girl,nature,photography,railroad,trees-959c381f0dc13f3f506e1d03323aef8c_h_large

Ești strigăt de iubire pe câmpul de război. Iar la nevoie, război pe câmpul de iubire. Mijlocul este mediocritate. Așa spuneai. Căci în iubirile mărețe care sfidează timpul, e totul sau nimic.

Au căutat să te-nțeleagă, dar s-au poticnit. Pentru că tu dezvălui doar firmituri din tine. Și n-ar ști să explice cum și ce ai fost. Dar și-amintesc senzații. Și-amintesc iubire.

Și-au blestemat secunde-n șir când ai plecat. Doar pentru a-nțelege că nu ar fi știut să te iubească. Că inimile lor sunt neîncăpătoare pentru tine. Că îi consumă.

Mi-ai spus și mie de la început. Dar nu puteam să ocolesc astfel de amintire. Pentru că ești trecut deși nu mi te-ai întâmplat. Dar țin și-acum în minte cuvintele de-atunci.

Do not fall in love with people like me.
I will take you to
museums, and parks, and monuments,
and kiss you in every beautiful
place, so that you can
never go back to them
without tasting me
like blood in your mouth.
I will destroy you in the most
beautiful way possible.
And when I leave
you will finally understand,
why storms are named after people.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mada April 2, 2016 at 2:52 pm

    Superb! Articol tău e ca ultima piesa dintr-un puzzle ????. Mulțumesc!

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: