Povesti

Cealaltă femeie

February 21, 2013

Mă simt murdară de dragostea mea pentru el. O murdărie care nu dispare nici după 5 dușuri consecutive. Nici după scrub și exfolieri rafinate. Nici după jet de apă fierbinte, împroșcat fără milă.

Când am auzit vocea ei la celalălt capăt al firului, am înlemnit. Vocea ei care mă implora să i-l dau înapoi. Pe el, nemernicul care o înșelase cu mine. Nemernicul care mă iubea pe mine. Nemernicul care o iubea pe ea. Nemernicul care mă iubea pe mine. Așa îmi spunea el. Că mă iubește. Și eu l-am crezut. Din dragoste și disperare, l-am crezut.

89c9c511165bdf316bd57ae1f4f82c0b

Nu ne mințise pe niciuna. Ne iubea pe amândouă. În existența lui mizerabilă, găsise puterea să iubească două femei. Două femei diferite, dar unite de ceva extrem de asemănător: o dragoste toxică, bolnăvicioasă, pentru el.

I-am spus că am ieșit. Și ăsta era adevărul. Ieșisem de mult, dar doar cu trupul. Sufletul meu era încă acolo. Pulsa ardent cu dragoste pentru el; cu speranța secretă că prin nu știu ce miracol, timpul s-ar da peste cap și el ar fi doar al meu. Cu speranța că în nu știu ce dimensiune eu l-aș cunoaște prima și ne-am iubi cu aceeași frenezie cu care îmi închipuiam că ne-am iubit când a început totul.

5362743398645

Mi-a vorbit calm și demn. Așa cum știu că nu meritam. Vocea ei mi-a brăzdat sufletul mai adânc decât au făcut-o urmele lui. Pentru că îi înțelegeam suferința, îi cunoșteam durerea. Știam cum poate să te facă să îl iubești. Știam cum poate să te rănească. Știam cât de goală pare viața fără el. Știu.

Când am închis, s-a făcut liniște, dar vocea ei încă îmi răsuna în urechi. Am oprit-o pentru câteva secunde și m-am întors în camera în care mă ascund de lume. Am repornit-o și de atunci o ascult cu nesaț. Până când ultimul cuvânt va șterge ultima picătură de dragoste. Până când ultima fărâmă de speranță va pieri. Până când viața va picura stropi de uitare peste sufletul meu.

Pentru că îl iubesc. Dar mizerele cuvinte nu-mi vor mai părăsi niciodată buzele către el. Vor muri odată cu mine. În uitare.

       Eu am să plec cu sufletu-mpăcat
   Că nu las nimănuia moștenire
   Un suflet greu de ură și iubire,
Bănuitor și trist și-nfrigurat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: