Povesti

Aș vrea să știi…

July 24, 2013

Mă  întreb dacă ai auzit de mine. Sau măcar… dacă știi că exist. Că undeva, în fața unui calculator așezat pe masa din bucătarie sunt Eu, cea care îți scrie.  Cea care are atâtea să îți povestească, dar așteaptă răbdătoare să îi intri pe ușă. Sau în viață.

cum este femeia perfecta

Aș vrea să-ți spun câte ceva despre mine, deși sper că știi deja. Aș vrea să știi că mă trezesc morocănoasă dimineața, dar îmi trece în 5 minute. Bine, 10. Și în diminețile în care mă trezesc mângâiată de soare, uit să fiu nesuferită.

Și mă întind întotdeauna înainte să intru în dușul de dimineață și niciodată nu fac asta până nu testez apa cu vârful degetelor de la picioare. Și stau minute în șir în fața dulapului, până mă hotărăsc cu ce mă îmbrac, deși îmi petrec ultimele clipe de dinainte de visare gândindu-mă la asta. Și apoi îmi dau seama că am pierdut prea mult timp și mă mișc cu o viteză uluitoare. Dar niciodată nu ies din casă fără să ridic din sprâncene a întrebare. În fața oglinzii, acum. În fața ta când o să vii. Și-apoi zâmbesc pentru că știu că e bine și ies voioasă în lume.

Și le zâmbesc oamenilor pe stradă, pentru că par să aibă nevoie de un chip prietenos. Și cred că aș muri fără muzică. Merg pe ritm, chiar dacă aud muzica numai în mintea mea. Și uneori mă trezesc cântând în plină stradă sau chiar în metrou. Și mă amuză teribil fețele oamenilor care mă aud și nu-mi înțeleg fericirea de a fi în viață.

Mănânc o ciocolată pe zi și, până să fac asta, tânjesc după ea ca un copil. Și când o țin în mâini, păstrez câteva secunde înainte să o desfac, pentru a mă bucura de ceea ce urmează să se întâmple.

Și cred mereu în mâine și în viitor. Și-mi place ploaia de vară care răscolește praful și răcoarea nopții ce urmează ploii. Și-mi iubesc și cărțile, și cuvintele, și gândurile. Pentru că ești și tu acolo.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply demdece July 24, 2013 at 7:39 am

  îmi place cum scrii, imaginile redate sunt atât de vii, încât parcă aș vedea un film.

 • Reply Anonymous July 26, 2013 at 12:19 am

  Sunt reale….de aceea sunt frumoase…
  Dureros de reale !

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: