Povesti

Mai presus de orice II

January 31, 2012

Nu e nimic mai cald decat mama … sau mai frumos. Cu o imbratisare poate sa vindece rani adanci in trup si in suflet. Cu un cuvant poate sa te mangaie de la mii de kilometri distanta. Te iubeste.

“Erai singurul copil care radea. Asa te-am recunoscut la maternitate”, imi spunea mama pentru a nu stiu cata oara in timpul povestii de convins copilul sa manance tot din farfurie. “Erai un ghemotoc facut din zambete si lumina”, isi continua povestea si ochii incepeau sa picure margaritare. Mi-ar fi placut sa le adun si sa i le dau inapoi. Lumea nu le merita. Sunt pretioase. Au in ele scantei de iubire pura asa cum nu mai exista pe nicaieri.

Mama exista dincolo de baloane de sapun si de jocuri, dincolo de timp. E zana buna si magician si vrajitoare fermecata in aceleasi timp. Altfel nu imi explic cum, desi e departe, o simt cu mine in fiecare secunda; cum cu un zambet, imblanzeste fiare si topeste ghetari; cum cu o imbratisare, ma invaluie in raze calde de fericire. Si cel mai ciudat este ca, prin metode numai de ea stiute, convinge Soarele sa rasara mai intai pe strada mea si mai apoi in lume.

“Mi-as da viata pentru tine fara sa clipesc”, imi spune de multe ori si asta ma sperie. Pentru ca stiu sigur ca Ingerii ii dau tarcoale sa o faca una dintre ei. “Nu v-o dau!”, le suier din cand in cand printre dinti ca sa stie ca mama e numai a mea. Ma iubeste.

Mama este numele dragostei pure zamislit pe buzele mele, este cea mai frumoasa poveste adevarata din cate exista. Este statornicie, bunatate si lumina. Este acasa. Este mai presus de orice.

You Might Also Like

No Comments

  • Reply Joann August 3, 2012 at 9:38 pm

    Din cand in cand dai peste un articol scris cu toata profunzimea sufletului, si motivul pentru care nu are comentarii este deoarece articolul e perfect. Chiar este. Ai cantat o simfonie, ai pictat o adevarata icoana si ai sculptat o statuie, toate fara cusur, toate in cuvintele tale. Esti o persoana magica! 🙂

  • Reply Andreea Gabriela April 12, 2013 at 6:49 pm

    Foarte frumos spus 🙂 La multi ani mamei tale, sa fie sanatoasa si sa ii aduci numai bucurii!

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: