Bucuresti Ciudat Intrebari existentiale Parerea mea Penibil

Despre vreme, stiri, oameni si Bucuresti

February 6, 2012

De cateva zile, s-a creat o adevarata isterie in tarisoara noastra minunata din cauza vremii: ninge, viscoleste, e frig. Pe toate posturile de televiziune se vorbeste cu voci grave despre starea vremii si oamenii devin din ce in ce mai panicati.

Hellooooo! E iarna!!! Ce v-ati fi asteptat? Sa cante privighetori si sa infloreasca pomii?! Acum, nu ma intelegeti gresit: nu ma dau in vant dupa iarna. Dar toata drama asta este de-a dreptul enervanta.

Sa luam, de exemplu, Bucurestiul: daca masinile de deszapezire se puneau pe treaba de cum a inceput sa ninga, credeti voi ca se mai faceau stiri pe treaba asta timp de 48 de ore?  Cum se poate ca o chestie absolut normala, de bun simt, sa ajunga o stire difuzata timp de 2 zile?! In ritmul acesta, nu m-as mira sa vad in viitorul apropiat stiri despre faptul ca oamenii respira sau ca atunci cand se aprinde becul la benzina, se merge la cea mai apropiata benzinarie si se umple rezervorul (fiecare dupa buget).

Un alt exemplu este stirea care i-a facut pe bucuresteni sa dea navala in tot ceea ce inseamna supermarket si sa il goleasca. Asta pentru ca au auzit ei la televizor ca Romania va fi blocata de nameti. Oameni buni, stati in Bucuresti, nu in padure! Vrei o sticla de apa? Du-te la magazinul din coltul blocului si cumpara-ti! Vrei o paine? Se gaseste si la magazinul din colt. Nu se gaseste? Fa o mamaliga! Dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu cumpara 20 de paini! Oricum o sa se strice inainte sa apuci sa le mananci.

Oare am ajuns atat de rau incat facem din orice lucru pozitiv si absolut normal o stire de senzatie? Oare nu mai gasim nimic bun despre care merita sa povestim? Oare oamenii se vor arunca in continuare cu capul inainte dupa primul zvon aparut?

Nu spune nimeni ca nu avem nevoie de informatii. Dar, un simplu anunt de genul “Strazile au fost curatate”, inserat in cadrul unei stiri cu adevarat utile ar fi fost suficient.

Si, daca tot suntem la capitolul acesta, iata ce am aflat de pe www.evz.ro (voi sintetiza cele mai relevante informatii):

– ANM a anuntat cod portocaliu care va fi valabil pana miercuri la ora 10:00

– Codul portocaliu a fost emis pentru: Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Ilfov, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati

Sursa: www.evz.ro

You Might Also Like

No Comments

 • Reply Melisa February 6, 2012 at 12:16 pm

  Cata dreptate ai…Suntem cu totii niste marionete de carpa.Keep up the good work!

  • Reply filipineza February 6, 2012 at 1:26 pm

   Din pacate, oamenii intra in panica de cate ori apare cate un zvon de genul. 🙁
   Multumesc pentru urare.

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: