Intrebari existentiale Opinii Parerea mea

Cum pierd companiile din România clienți

March 21, 2016

Să presupunem că deși folosești un serviciu, într-o zi te gândești că poate e nevoie de o schimbare. Și te duci la concurentul principal al companiei cu care lucrezi de ani de zile. O știți pe aia cu intri bou și ieși vacă?! Ei, ceva de genul acesta s-a întâmplat în seara asta.

Angry-Thundercloud1

Am fost în seara asta cu M. în MegaMall și ne-am oprit înt-un magazin Vodafone să întrebăm ce oferte au pentru SUA. Văzuse M. ceva pe site, dar avea nevoie de informații suplimentare. Menționez că M. este abonat Orange de ani de zile. Și el, ca persoană fizică, și pe firmă.

Ei, și intrăm noi în magazinul Vodafone și ne întâmpină o duduie. Aș fi spus „doamnă”, dar de ce să vă mint pe față?! Salutăm și începe cea mai neinteligentă și useless conversație din istoria companiei:

M: Bună seara. M-ar interesa să cumpăr o cartelă cu număr Vodafone și vă rog să îmi spuneți care sunt ofertele pentru SUA. Am văzut pe site că aveți Roaming pe zi la 8 euro, dar aș vrea mai multe detalii. În special pentru date.

Duduia: E 4 euro.

M: Eu am văzut pe site că pentru SUA e 8 euro.

Duduia: Avem roaming pe zi în Europa și e 4 euro pe zi.

M: Ok, dar pe mine mă interesează pentru SUA.

Duduia devine confuză. Mă prind că abrevierile și prescurtările o depășesc și adaug discret: America. Intervenția mea pare să o tulbure și mai tare. Se duce la calculator. O urmăm. Intră pe site-ul Vodafone și caută pe acolo, și mai confuză. Câteva minute mai târziu reîncepem conversația:

Duduia: Mda… deci e 8 euro pe zi, dar în limita a 30 de minute pe zi.

M: Ok. Asta știam. Pentru date există aceeași limită ca pentru apeluri?

Duduia (tăios): V-am zis! În limita a 30 de minute pe zi.

M: Stați puțin…. Internetul pe mobil se contorizează la minut? Se adună cu apelurile? Nu înțeleg….

Duduia își înfinge din nou capul în calculator și ne citește ceva absolut off-topic. M. întreabă aceeași chestie. Ea e uită la noi cu ochii mari și goi.

M: Doamnă, vă rog să mă lămuriți: există sau nu vreo ofertă pentru internet?! Adică, dacă pun roamning pe zi, pot să îmi folosesc oferta de internet activă în țară?

Duduia (iritată maximum): V-am zis! În limita a 30 de minute.

M: Adică pot să stau doar 30 de minute pe zi pe internet? V-aș contrazice… Sună absurd.

Nu mai rabd de cât mi-am mușcat limba și îi sugerez lui M. să sunăm la Call Center pe cineva care știe despre ce vorbește.

Duduia: Sunați unde vreți. Eu v-am citit de aici ce scrie.

***

Dragă Vodafone,

Unde-i găsești pe oamenii ăștia?! Și, foarte important: îi cauți mult?!

You Might Also Like

%d bloggers like this: