Barbati&Femei Ciudat Funny Info

De Valentine’s Day… prin lume

February 14, 2012

Dupa cum am mentionat intr-un post anterior, Bucurestiul s-a umplut in ultimele zile de ursuleti si inimioare. Stiind prea bine ce inseamna Valentine’s Day la noi, am tras cu ochiul si pe la altii sa vedem cum sarbatoresc ei aceasta zi. Iata ce am aflat:

In Asia, femeile sunt cele care fac cadouri barbatilor. Cu toatea astea, ele nu raman fara cadouri. O luna mai tarziu, pe 14 martie, in Asia se sarbatoreste asa numita Zi Alba. Acum e randul sa daruiasca ceva femeilor. Pentru aceasta zi, exista si preparate specifice: bezele si ciocolata alba.

In Germania, a devenit deja o obisnuinta ca tanarul sa vina la iubita lui cu un buchet de trandafiri.

In Italia, pe 14 februarie avea loc Festivalul Primaverii. Totul se petrecea in aer liber, se asculta muzica si se citeau poezii. In Torino, exista obisnuinta ca tinerii sa-si anunte logodna in aceasta zi.

Intr-un orasel din Marea Britanie, exista legenda conform careia, in ziua de Sfantul Valentin, un barbat pe nume Jack Valentin impartea fiecarui copil dulciuri si cadouri.

In Slovenia, legenda spune ca pe 14 februarie incep sa cresca plantele si florile si, de asemenea, se crede ca in aceasta zi se casatoresc pasarile. Omologul Sfantului Valentin la sloveni este ziua de 12 martie, ziua iubirii.

In Franta, o tara traditionalista, locuitorii accepta cu greu sa imprumute o sarbatoare. Totusi, recunosc intr-o oarecare masura ziua Sfantului Valentin si o sarbatoresc ca toti ceilalti.

In Tara Galilor, ziua iubirii este 25 ianuarie. Atunci galezii il comemoreaza pe Sf. Dwynwen, sfantul patron al indragostitilor.

In Danemarca si Norvegia exista asa numitul Valentinsdag. Nu este o sarbatoare foarte importanta, putin sunt cei care-si amintesc de aceasta zi si o petrec alaturi de cel drag.

In Suedia, ziua Sfantului Valentin se numeste “Ziua tuturor inimilor”, dar nu este o sarbatoare oficiala.

In Columbia, se sarbatoreste iubirea in a treia zi de vineri si cea de-a treia zi de sambata ale lunii septembrie. Acolo, sarbatoarea se numeste Ziua Prietenului Secret. In aceasta zi, fiecare locuitor isi alege un prieten caruia ii face un cadou secret.

In Brazilia, ziua iubirii se celebreaza pe 12 iunie, cu o zi inaintea zilei Sfantului Anton, sfantul casatoriei.

De Valentine’s Day, in tari precum Anglia, Scotia, Tara Galilor, America sau Romania, fetele isi pun sub perna, inainte de culcare, o floare de coada soricelului, iar primul barbat neinsurat pe care il vor intalni cand vor iesi pe usa le va deveni sot.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: