Event PR

Cum prepari cocktailuri acasă

May 30, 2016
siropuri YO cocktailuri rețete

„Oricine poate prepara un cocktail dacă are ingredientele necesare și puțină imaginație, la fel cum orice rețetă de cocktail poate fi facută și acasă! Un mic secret este să porniți de la clasicele rețete care nu dau greș niciodată, dar să le adaugați o notă personală”,  spune bartenderul Costin Gache.

Learn that the hard way! Miercuri, 25 mai, am participat la o competiție de preparat cocktailuri organizată de fetele de la Creative Ideas, menționând din start că nu am nici cea mai vagă idee să le fac și că specialitatea mea este să le beau. Imaginați-vă cât de mare mi-a fost mirarea, când am realizat că dacă amestec tot felul de băuturi care îmi plac (sub atenta supraveghere a unui barman profesionist), poate să iasă un deliciu. Ce-i drept, siropurile de fruncte de la YO au fost de mare folos.

YO

Cosmopolitan, Hugo, Mojito, Raspberry Love, Pink Lemonade si Purple Light sunt cele șase rețete de cocktailuri pe care brandul YO Sirop de fructe le prezintă în colaborare cu bartenderul Costin Gache. Rețetele folosite pentru prepararea acestor cocktailuri sunt cele clasice, însă elementul diferențiator este siropul de fructe YO. În ultimii ani, conceptul „Do It Yourself” a migrat și către zona de food și bartending, din dorința oamenilor de pretutindeni de a învăța cum să își prepare singuri diferite feluri de mâncare, băuturi și chiar decorațiuni sau alte obiecte de uz casnic. Aceasta tendință s-a infiltrat și pe canalele de YouTube, unde încărcarea de videoclipuri cu rețete de cocktailuri a crescut cu 70%, față de anul trecut.

Conform unui studiu al brandului austriac de siropuri de fructe YO, piața de siropuri de fructe din România va înregistra o ascensiune în 2016 datorită conturării unui nou obicei de consum: cocktail-urile alcoolice și nonalcoolice la petreceri private sau individual acasă.

O explicație la acest nou obicei de consum este tendința care este cunoscută în alte țari sub denumirea de „craft cocktail” și este recunoscută ca fiind un trend internațional, „rafinarea” preferințelor românilor, tendința femeilor de a consuma tot mai multe cocktail-uri, dar și interzicerea fumatului în spațiile publice din România, fapt ce va influența creșterea tendinței de consum al cocktail-urilor acasă.

Deci? Ce ziceți? Încercați și voi să preparați cocktail-uri acasă?

Logo Yo 60 ani

You Might Also Like

%d bloggers like this: