Din viata Opinii

Scrisoarea unui pieton

December 2, 2014

Domnule primar,

În timp ce mă duceam astăzi la serviciu, mi-am dat seama că nu ați aflat că în București ninge de 2 zile. Fiind un fenomen atipic pentru luna decembrie, sunt convinsă că nimeni nu se aștepta nici anul acesta. Așa că aș vrea să vă povestesc în câteva cuvinte cum a fost ziua mea.

Există doar două variante de a circula ca pieton: pe gheață sau prin bălți. Și nu este vorba despre faptul că nu apreciez niște exerciții de echilibru, în plină stradă, realizate cu măiestrie din cauza gheții. Dar recunosc public că a ocoli 5 minute pentru a traversa o stradă, poate să devină ușor deranjant. Aș fi putut, evident, să trec prin baltă, dar am preferat să ajung la birou cu hainele uscate.

Să presupunem însă că stau eu la periferie și utilajele de curățare nu au ajuns la mine în cartier. Biroul meu este, însă, în centru. Centrul Bucureștiului, capitala României, dacă mai există dubii pe undeva. Explic, pentru că după ziua de astăzi, este ușor de confundat cu Veneția.

20141202_100003

Vă las și o poză cu cea mai ”decentă” baltă de astăzi. Am reușit să o sar. Ea nu m-a supărat, căci apreciez că vă gândiți la condiția mea fizică. O săritură arde mai multe calorii decât un pas. Așa am auzit.

Nu vă mai plictisesc. A fost o zi interesantă pentru toți. Am făcut un mic spectacol la intrarea în Centrul vechi, încercând să-mi păstrez echilibrul. O fată dând din mâini și din picioare, încercând disperată să nu cadă în bălțile de pe stradă are farmecul său. Am ajuns acasă cu hainele și ghetele ude, după ce am renunțat să mai caut porțiuni de asfalt uscate. Am luat un paracetamol și sper să nu răcesc.

Vă întreb totuși: eu mâine ce fac?

A dumneavoastră sinceră contribuabilă,

Elena

P.S. Știu că poate suna incredibil, dar va mai ninge. Așa că niște utilaje pregătite din timp (decembrie), nu ar strica. Zic și eu…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: