Altundeva Barbati&Femei Ciudat Din viata Intrebari existentiale Parerea mea

Misoginismul este încă la putere

July 9, 2015

Am văzut zilele trecute un filmuleț la care am râs inițial. Apoi am dat din nou play. Doar că de data asta m-am supărat puțin.

Oare așa să fie?! Ceea ce spune o femeie frumoasă nu contează, pentru că oricum nu o ascultă nimeni, pentru că piesă; papi chulo, țaca-paca; mamă, ce i-ați face etc…?! Vouă nu vă e rușine un pic așa?!

Poate exagerez, mi-am zis. Dar on a second thought, am dat un Google Search. Și apoi încă unul. Și încă unul. Și iată ce-am aflat despre unele dintre cele mai monstruoase lucruri care se pot întâmpla oricui: mamei tale, soției tale, fiicei tale.

VIOL

India – “Raporturile sau actele sexuale dintre un bărbat şi soţia lui, în cazul în care aceasta nu are sub 15 ani, nu sunt considerate viol”

Singapore – violul marital este acceptat atât timp cât soţia are mai mult de 13 ani

Bahamas – violul marital este acceptat, dacă fata căsătorită are cel puţin 14 ani

CRIMĂ

Siria – Înainte de 2009, un bărbat care își omora nevasta, sora, fiica sau mama după ce le surprindea în timpul unui “act sexual ilegitim” era scutit de pedeapsă. Legea s-a schimbat în 2009 și apoi în 2011, stipulând o pedeapsă minimă cu închisoarea de 5 ani, dar care să nu depășească 7 ani.

RĂPIRE

Malta – dacă un bărbat care răpeşte o femeie “se căsătoreşte cu acea persoană, nu va mai fi pasibil de judecată”. Dacă mariajul are loc după un proces sau o condamnare, sentinţa ofensatorului va fi anulată imediat.

Liban – răpirea nu se lasă cu închisoare dacă ofensatorul se căsătoreşte cu victima. Dacă are loc un divorţ în decursul a cinci ani de la săvârşirea faptei, judecata sau sentinţa pot fi reluate.

BĂTAIE

Nigeria – actele de violenţă săvârşite de un soţ “cu scopul de a-şi corecta soţia” sunt legale

ALTE LEGI ABSURDE:

Arabia Saudită – o lege din 1990 le interzice femeilor să conducă automobile, pentru că actul ar fi “sursa unor vicii de necontestat”, cum ar fi întâlniri private între femei sau îndepărtarea vălului. Deși nu există o lege formală în acest sens, femeile nu au voie să obțină un permis de conducere.

Congo – “o soție este îndatorată să trăiască împreună cu soțul ei și să-l urmeze oriunde acesta alege să locuiască”. Totodată, ea nu poate apărea în tribunal și nu poate “efectua vânzări sau asuma angajamente” fără aprobarea bărbatului. Dacă acesta aprobă o acțiune a soției lui și apoi se răzgândește, o poate știrbi de privilegiul respectiv. Astfel, e aproape imposibil pentru o femeie să-și deschidă propria afacere.

Yemen – o lege din 1992 stipulează că o soție “trebuie să se supună bărbatului și să evite să fie neascultătoare și să-și îndeplinească sarcinile din locuința conjugală”; nu are voie să plece de acasă fără voia bărbatului, iar dacă o face, trebuie să fie pentru “o sarcină stabilită de comun acord care să nu contravină legii islamice”.

Mali – o femeie divorţată are voie să se recăsătorească după ce aşteaptă trei luni, iar o văduvă nu poate face asta decât după patru luni şi 10 zile de la moartea soţului ei; dacă văduva este însărcinată, trebuie să aştepte până după naştere.

Israel – legi iudaice străvechi prevăd că divorțul poate fi acordat soției doar “dacă soțul vrea să divorțeze de ea”

Florida, USA – dacă o femeie nemaritată sare cu parașuta într-o zi de sâmbăta, acesta ajunge direct la închisoare.

Vermont, USA – orice femeie care vrea să poarte o proteză dentară trebuie să aibă acordul scris și semnat al soțului acesteia.

Misoginismul este încă la putere.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: