Din viata Oameni frumoși Opinii Parerea mea

Eroii zilei de astăzi

August 21, 2015

Mă întreb când am devenit așa blazați, când ne-am pierdut entuziasmul și ce naiba ne mai motivează.

Intrăm într-o profesie, îndrăgostiți de ea (sau cel puțin așa ar trebui) și, în câteva luni, în câțiva ani, uităm cu desăvârșire că ne-am dorit să fim eroi. În sinea noastră, într-un fel sau altul, cu toții ne-am dorit să fim eroi.superhero-296963_640

Polițistul prinde infractorii pentru ca noi să trăim într-o lume în care să fim în siguranță. Medicul ne vindecă. Profesorul formează caractere și ne îndrumă spre acea profesie pe care urmează să o iubim. Croitorul face haine care vor aduce bucurie oricărui cumpărător. Bucătarul gătește pentru a aduce zâmbetul care urmează potolirii foamei. Cizmarul repară lucruri pe care le credeam pierdute. Și aș putea continua la infinit.

Vedeți?! Cu toții suntem eroi. Am putea fi eroi. Dacă nu am uita. Dacă nu am fi absorbiți. Dacă nu am deveni blazați. Dacă nu ne-am pierde entuziasmul.

În cât timp vine Poliția dacă suni la 112? În cât timp te preia un medic la Urgență? Câți profesori te mai inspiră? Când a fost ultima oară când un funcționar public te-a întâmpinat cu amabilitate? Când e ultima oară când un vânzător ți-a zâmbit? Cât de multe subiecte pozitive ai citit în ziarul de astăzi?

Ce e în neregulă cu noi, oameni buni?! De ce uităm să fim eroi?! De ce uităm câtă putere e în mâinile noastre? Că un salut și un zâmbet ar putea să-i schimbe ziua unui om? Că bunătatea e singura care va trece proba timpului, chiar și atunci când noi nu vom mai fi?

Doctorule, polițistule… aveți meserii grele, netrebnice uneori. Durerea vă împietrește sufletele. Dar deveniți nepăsători doar dacă voi vreți asta. Aveți cea mai mare menire din lume în mâini: salvați vieți. De ce nu este suficient?! Să nu aud că-i vorba de salarii. Viața nu e făcută dintr-un cod de bare.

Gheorghe Ionescu, polițistul lovit de un cetățean turc, în urmă cu 3 săptămâni, a murit astăzi dimineață. Soția lui, Cristina, apucase în urmă cu 3 zile să deschidă un cont bancar, pentru a strânge bani să își ajute soțul: RO98BRDE410SV41249044100 – RON sau RO94BRDE410SV41249124100 – EUR, ambele deschise la BRD. Eu vă îndemn să donați în continuare. Să ajutați o femeie care a pierdut tot.

dulaul

De astăzi scriu despre eroi. Eroii zilei de astăzi. Ai mei, ai voștri, ai tuturor. Scrieți-mi. Spuneți-mi care sunt. Poveștile lor sunt singurele care merită rostite.

#fiierou  #eroiizileideastazi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: