Info PR Review

Media Brunch la Norma Fine Dinning

April 21, 2016
restaurant NORMA recenzie

Săptămâna aceasta a început la un brunch cu dichis la NORMA Fine Dinning, un restaurant deschis recent în Dorobanți. Știu la ce vă gândiți: ce caută o Filipineză simplă așa ca mine într-o zonă atât de fițoasă?! Așa m-am întrebat și eu până când am ajuns la NORMA. Pentru că singurele fițe din zonă erau culinare and with that I can live. Don’t judge, iată cu ce ne-am înfruptat:

12986991_1112574465469351_888492349481149530_n

NORMA este un restaurant luminos aflat într-o casă frumoasă. Și-am înțeles la doar câteva clipe de când am intrat ce susține lumina aceea minunată: chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef. Un om blând, care zâmbește constant și căruia i se luminează privirea de câte ori vorbește despre gătit.

norma (8)

Dacă îl întrebi de unde pasiunea pentru gătit și când a început, o să îți spună că de când se știe. Și gătește și acasă pentru familia lui, pentru că bucătăria a depășit stadiul de pasiune în cazul lui. A devenit un mod de viață, o posibilitate constantă de a te bucura atunci când vezi oamenii sătui și încântați de ceea ce au gustat. Și m-am întrebat atunci în secret oare câți dintre noi fac ceea ce iubesc, dar mi-a fost teamă să-mi răspund.

norma (4)

Eu am gustat din tartar-ul de creveți cu caju, apio și mango; buleta de pui organic, parmezan și sos de ardei copt (preferata mea), bărcuța de andivă cu nectarină, fromage de chevre, nuci caramelizate și sos sweet chili și tartina de pastramă de rață făcută în casă. La felul principal am gustat pentru prima oară în viața mea dintr-un pește despre care nici nu știam că există: barbun cu fondue de praz si sos de lamaie verde.

NORMA propune o experiență culinară inedită, o experiență nouă și robustă, prin rețete și condimente adunate din colțuri uitate ale lumii. Chef Sidia Sissoko, iubitor al gastronomiei franțuzesti clasice, pe care a descoperit-o și învățat-o de la francezii din Guineea, readuce în prim plan tehnici gastronomice clasice franțuzești, multe aproape uitate, pe care le prezintă într-o formă actuală, modernă și pe care le trece prin propriul filtru românesc.

Și, dacă într-o zi veți dori să încercați altceva, iată cum:

A: Str. Aviator Teodor Iliescu 33, Bucuresti
E: book@norma-fine-dining.ro / contact@norma-fine-dining.ro
F: https://www.facebook.com/restaurantNORMA/
W: http://www.norma-fine-dining.ro/

You Might Also Like

%d bloggers like this: