Calatorii Din viata Review

Introducere în Thailanda

January 15, 2015

Dacă ești obsedat de control sau de curățenie, sau de amândouă, îți recomand călduros să te tratezi înainte să mergi în Thailanda. Străzile sunt murdare, șobolanii preiau controlul asupra orașului în fiecare noapte, iar mâncarea… îți povestesc despre asta ceva mai încolo.
Dar hai să vedem ce face din Thailanda o țara grozavă.

Opinii vacanta ThailandaCea mai tare chestie este că toată lumea zâmbește. Oamenii se uită la tine și zâmbesc atât de cald și prietenos, încât te simți așa cum se simțea cea mai populară tipă din liceu. Sau tip. După caz (aici nu-i mare diferență, vă povestesc eu mai târziu).
Așa că dacă stai mai prost la capitolul “încredere în propria-ți persoană”, Thailanda e the place to go. În viața mea nu m-am simțit mai piesă decât aici, deși eram în șlapi, parțial ciufulită, total nemachiată și mai aveam și-un coș rebel pe frunte. Deci thumbs up la partea asta.
O altă descoperire uimitoare este despre fructe. Păi am trăit cu toții în întuneric! Sunt sigură că dacă te pun să îmi descrii un mango, o să îmi spui că e o chestie verde cu puțin roșu, care se curată greu și are gust de morcov. Nimic mai fals! În lumea reală, mango este un fruct galben, moale, cu gust de ziua ta, Crăciun și discursul pe care l-ai ține dacă ai câștiga un Oscar.
Și când mai ai un pic și juri că știi totul despre mango, pentru că vorba aia, ai mâncat jumătate din producția țării pe anul 2014, descoperi altă minunăție de-ți vine să nu mai pleci vreodată în altă parte: mango sticky rice. În traducere liberă, orez cu lapte de cocos și mango. Yum!

20141226_213009

Suc natural la tot pasul, fructe geniale la fiecare tarabă și cea mai bună salată din lume: salata picantă de papaya.
O altă surpriză pentru mine a fost să descopăr cât de mult îmi place muzica din Thailanda. E drept, sună ca mieunatul unei pisici pe patul de moarte combinat cu scârțâit de unghii pe tablă, dar se potrivește perfect cu vibe-ul de aici. Și-mi place la nebunie!
Sunt multe lucruri uimitoare de văzut și experimentat în Thailanda. Sunt multe alte lucruri care te șochează sau te dezgustă. Dar despre toate astea în următoarele articole.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Gustul Thailandei | Elena Filip's Blog January 26, 2015 at 11:51 pm

    […] RSS ← Introducere în Thailanda […]

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: