Opinii Parerea mea ȘKOALA VEȚII

Dacă ai sub 35 de ani, nu contezi!

November 16, 2015

Cam asta se spunea în newsfeed-ul meu de Facebook de câteva ore, pe vremea când Andrei Baciu încă era propus pentru a fi ministru al Sănătăţii. Practic, dacă ai sub 35 de ani, nu contezi. Nu poți. Nu ești în stare. Nu știi. Nici măcar nu meriți șansa să încerci. The end.

tied-hands

Totul a început cu o fotografie a lui Andrei Baciu, de pe vremea când era model. Pac! Era omul în chiloți… Deosebit de grav, nici nu pot dormi la noapte de grija asta!

Am răbdat cât am răbdat, până când n-am mai putut cu toți mucenicii din lista mea de Facebook. Și le-am strigat că-s ipocriți și s-a schimbat macazul. Să nu pară oamenii superficiali, au hotărât: este prea tânăr! Păi, nu știu cum să vă explic, dar nici acum n-au dat-o bine.

Același subiect legat de incompetența unui tânăr a fost abordat atunci când se discuta despre procurorul care instrumenta cazul Ponta. Iar Eftimie și mulți alții au reacționat printr-un articol cu exemple grăitoare, pe înțelesul tuturor. Și tot n-au priceput nimic.

Un mic research poate să lumineze minți, să știți!

Mark Zuckerberg a fondat Facebook când avea 20 de ani. Steve Jobs a fondat Apple la vârsta de 21 de ani. Carol I avea 27 de ani când a devenit regele României. Tot 27 de ani avea și Ștefan cel Mare când a urcat pe tronul Moldovei. Henri Coandă a inventat motorul cu reacție la 24 de ani. Avram Iancu, în vârstă de 24 de ani, participa la Marea Adunare Națională de la Blaj, în fruntea a zece mii de moți.

Și hai să luăm un alt exemplu: La 29 de ani, Victor Ponta ajungea Secretar de Stat, Şeful Corpului de Control al Guvernului, iar la 32 era deja Ministru Delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională şi Urmărirea Aplicării Acquis-ului Comunitar. Aici totul ok, nicio problemă?!

Eu știu că fiecare se raportează la el însuși când face un statement de orice fel. Dar poate există, totuși, oameni mai deștepți, ce ziceți de asta?!

Am fost din rău în mai rău și tot așa. Dacă-i dădeam o șansă omului, înainte să-l atacăm cu veninul frustrărilor noastre, oare cum ar fi fost? Poate greșea. Dar dacă nu?! Presupun, oricum, că nu vom afla niciodată.

You Might Also Like

%d bloggers like this: