Ciudat Din viata Funny Opinii Parerea mea ȘKOALA VEȚII

Cum sunt moldovenii

September 23, 2015

Astăzi am trăit un episod foarte interesant care a căpătat maximum de popularitate pe Facebook:

status moldoveni

Înainte să o înjurați pe săraca fată, aflați că m-a sunat cam la vreo 20 de minute după ce am postat statusul și și-a cerut scuze. Era nervoasă și uitase că și eu mă trag tot din același neam. La moldoveni mă refer, nu la celelalte apelative care ar putea să îi treacă prin cap unui hater oarecare.

După ani de zile în care am auzit un milion de insulte la adresa moldovenilor, nu mă mai afectează chiar așa de tare. De obicei râd și le spun celor păcăliți de lipsa mea de accent că și eu m-am născut în Moldova. Și-apoi mă uit la ei cum dau din colț în colț, se fâstâcesc și au o revelație cum că nu suntem chiar toți la fel.

Eu pot să înțeleg că un om îți displace. Sau că nu agreezi accentul său. Sau fața lui. Sau… nu știu, frate. Alegeți voi ceva. Dar de aici și până la a spurca un neam întreg, e cale tare lungă.

Să dam un search pe Google, zic. Nu de alta, dar poate sunt moldovenii nebuni și paranoici, de se simt persecutați.

cum sunt moldovenii

Trecând peste prima și ultima revelație (de mare angajament, aș putea adăuga), ia te uită cum aflu că suntem nespălați și/sau proști. N-aș ști exact de ce. Dar sunt convinsă că găsesc măcar un dubios să îmi explice. Și cu ocazia asta, fac un apel la nenii de la întreținere, să-mi spună de ce dau așa de mult la apă, io, nespălata din Moldova. HUO! 

Cum sunt moldovenii? Habar nu am, căci nu-i cunosc pe toți. Iar dintre cei pe care-i știu, vă spun cinstit: unii mă enervează extrem de tare. Alții îmi sunt buni prieteni. Alții îmi sunt indiferenți. Și știți de ce?! Pentru că așa suntem noi oamenii în viața asta: diferiți.

Să-mi zică cineva și mie cum e cu ura asta obsesivă. Zici că trăim cu toții într-o manea, de tot avem așa dușmani. Unul e prost, altu-i urât, altul e împuțit și clar, din start, cu toții-s moldoveni.

Nu știu dacă această informația a ajuns la toată lumea sau dacă dau eu breaking news, dar nu alegi unde te naști. Se-ntâmplă. Și să fii judecat doar după treaba asta, te poate face să te simți prost doar pentru două-trei minute. Dar ție o să-ți treacă.

Cât despre cei care spun constant, cu mâna pe inimă, că moldovenii sunt împuțiți, o mică rugăminte: scoateți-vă nasurile din fundurile noastre!

Vă mulțumim anticipat 🙂

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Moldovean September 24, 2015 at 2:31 pm

    unui moldovean adevarat nu-i pasa ce zice lumea despre moldova 😉

  • Leave a Reply

    %d bloggers like this: