Ciudat Din viata Diverse Funny Intrebari existentiale Parerea mea

Carpe YOLO! Sau era diem?!

May 4, 2015

De câteva zile am și eu un gând. (aplauze)

Băi, stăteam eu așa și mă-ntrebam când mama naibii am trecut de la carpe diem la YOLO. Și de ce. Păi până acum câteva luni, nici nu știam ce-nseamnă. YOLO, nu carpe diem, judgemental people ce sunteți voi!

Pe vremea mea (nu pot să cred că spun asta), carpe diem era o expresie folosită ocazional, când unul dintre prietenii tăi era un terminat obosit și voia să plece din club la 1 noaptea și să spargă gașca. Sau când te furișai în hotelul vecin care avea piscină și făceai noaptea baie la luxoși. Chestii de astea… inofensive.

Acum, tovarășul mai tânar, YOLO, ridică miza: ai BMW și ești beat mort? Cum să nu te urci la volan?! YOLO!!!! Ești în club și nu dansezi pe bar, cu poalele în cap?! Trebuie! YOLOOO!! Mai am și alte exemple, dar după aia par o tanti de aia învechită care nu înțelege tineretul.

Anyway… Nu mă înțelegeți greșit: nu am nimic cu YOLO, că doar nu-mi datorează bani. Dar nu-nțeleg ce are carpe diem și de ce l-am înlocuit. Așa că am făcut o listă de motive pentru care să spui carpe diem e mai bine.

  1. Pari cult în cap. În sensul că știi limbi străine și istorie.
  2. Sună mai elevat. Vezi punctul 1.
  3. Mulți n-o să-nțeleagă ce spui. Și o să pari excentric. Sau nebun, depinde câți bani ai.
  4. Se pronunța mai ușor. Adică nu o să pară că ai o criză de astm când rostești.
  5. Culturalizează. Doi din ăia de nu înțeleg ce spui o să caute pe Google și-o să se cultive, grație ție, intelectualule.

Carpe YOLO! Sau era diem?!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: