Ciudat Cultura Din viata Funny Intrebari existentiale Opinii Parerea mea

Revelația muzicii românești

June 8, 2015

Băi, eu nu știu ce se întâmplă în ultima vreme cu oamenii ăștia din industria muzicală românească. Nu de alta, dar au toți așa o revelație de mare angajament. Este vorba despre deja tradiționalul vers:  unu plus unu fac doi sau variațiuni pe aceeași temă.

Eu nu-mi permit să fiu malițioasă și să spun că abia au aflat și că de asta-i entuziasmează subiectul. Dar fiți și voi atenți la ce avem aici:

dreamstime_m_18389500

„Unu și cu unu fac doi/E de ajuns să nu privim înapoi”, spune Andreea Bănică în ultima ei piesă, numită (șocant, știu): Doi. Mesajul melodiei este la fel de complex ca revelația: suntem doi, amândoi, nu mai vreau să privim înapoi. Partea cu „hai să tragem cerul peste noi” e o metaforă reușită, zic eu, așa că de aia nu mă iau.

„Cântecul ăsta este scris pentru noi/Pentru că unu plus unu fac doi”, aflăm din melodia Motivul meu, cântată de Brighi și Silviu Pasca. Păi voi vă dați seama ce se întâmpla dacă unu plus unu era trei?! Sau 2,35567(9)?! Vai de capul lor, săracii….

„Hei, mami, unu plus unu fac doi/Și eu de unul singur nu pot să te-aduc înapoi”, se plânge un băiat, pe numele lui Shayan, care o sniffuiește pe o fată, Aiyana, conform fotografiei oficiale. Melodia se numește, evident, Voi doi.

„Spune-mi ca simți și tu magia dintre noi/Știi, unu plus unu fac doi”. Ei, aici este cu totul și cu totul altă poveste. Adică se vede clar că băiatul o verifică să nu fie proastă. Pe fata căreia îi cântă, mă refer. Asta pot să înțeleg. Că nici nu știi peste cine dai în ziua de azi. Narcotic Sound feat. Christian D, în Labirint de sentimente, în caz că vă macină și vreți să deveniți fani.

Atât am vrut să spun.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: