Intrebari existentiale Parerea mea

Just my imagination … ?!?

September 15, 2010

Ce te face fericit/a? Ati observat ca daca ne pune cineva intrebarea asta direct, ni se intampla de multe ori sa stam pe ganduri pana sa dam un raspuns? Ca ne straduim sa alegem, sa triem, sa ne hotaram asupra catorva care, cumulate, sa ne apropie cat mai mult de fericirea totala si sublima?

Ce te face fericit/a? Aceasta este intrebarea. Dar, care este raspunsul corect? O casa frumoasa, dragoste, bani, o familie, un job motivant, sanatate? Variaza de la persoana la persoana. Majoritatea se limiteaza la cateva. Dar, de ce nu le-am vrea pe toate? De ce naiba nu putem sa le avem pe toate? Pana la urma, cine hotaraste asta?!

 Există o vreme cand stim, cand parem a avea toate raspunsurile. Există o vreme cand putem sa insiram pe nerasuflate o lista mai lunga decat cea a lui Mos Craciun, cand credem ca toate ni se cuvin. Si, pana la urma, de ce nu ar fi asa?

Am trait intr-o societate care ne-a invatat ca nu putem sa le avem pe toate. Si noi am crezut. Am “inghitit” fiecare cuvintel si am crescut convinsi fiind ca trebuie sa ne multumim cu putin. Mai mult decat atat, am invatat ca trebuie sa fim extrem de recunoscatori pentru “putinul” nostru. “Cine are noroc in dragoste, nu are la bani” – va suna cunoscut? Si mai sunt alte zeci de proverbe de genul.Ce facem? Putem alege sa credem in continuare in ele. Sau putem sa hotaram noi ce si cat sa avem din fiecare. Putem sa ne dorim cu adevarat, sa stim ca se vor implini, sa speram.

Astazi imi doresc sa am tot. Astazi imi doresc sa cunosc fericirea totala si sublima. Astazi aleg sa fiu fericita. Pentru ca merit.

You Might Also Like

No Comments

 • Reply acromiasun September 16, 2010 at 11:59 am

  Iti multumesc!!! De o mie de ori iti multumesc….M-ai prins pe nepregatite si ti-am citit din pura intamplare post-ul, dar mi-a resuscitat gandirea…exact astazi, cand am atata nevoie sa ma conving de contrariul proverbului pe care tu l-ai mentionat. Ai picat la fix si “m-ai luat cu tine”. Astazi imi doresc si eu sa am tot. Astazi imi doresc si eu sa cunosc fericirea totala si sublima. Astazi, si eu, aleg sa fiu fericita. Pentru ca….mi-ai amintit….merit. Multumesc!

  • Reply filipineza September 16, 2010 at 1:33 pm

   Placerea este de partea mea. 🙂
   Si, ca sa eviti momentele de cumpana, priveste-te in fiecare seara, inainte de culcare, in oglinda si intreaba-te : DID YOU SMILE TODAY?

 • Reply Sergiu Cj September 17, 2010 at 11:26 pm

  Idei frumos expuse. Dar,mereu exista un “dar”,nu toata lumea e la fel de optimista.Nu toata lumea e la fel de realista.In viata asta,ca sa obtii ce iti doresti,tre sa lupti.Doar asa poti sa le ai pe toate.Tre sa fii realist ca sa vezi cu ce/cine lupti si optimist ca sa lupti pana la capat.Doar asa poti obtine ce vrei.Vorba aia:”Speranta moare ultima”.Si chiar daca a murit,exista resuscitare(o adaptare facuta de un viitor medic:P).Asta e parerea mea.Parerile difera de la om la om,dar tind sa cred ca regula asta e general valabila:”Never back down”

 • Leave a Reply

  %d bloggers like this: