Ciudat Intrebari existentiale Parerea mea

Dezamagirea de ieri, speranța de azi

November 24, 2015

Sunt zile în care lumea îmi arată fața ei pervertită de păcate. În care, de dimineață și până noaptea târziu, văd oamenii așa cum nici cea mai rea variantă a mea nu și-i poate închipui. Sunt zile în care văd oamenii.

Untitled

Sunt zile în care simt că obosesc și mi se pare că tot ce am construit până acum nu este altceva decât o mare de inutilitate. Pentru că văd cum poți distruge zile și vieți, dintr-o mișcare.

Sunt zilele în care ajung să cred, din disperare, că tot ce-a predicat nănuțul meu despre ce este bunătatea și speranța, nu reprezintă altceva decât iluzia unui om prea blând să supraviețuiască în afara universului său imaginar.

Trădarea și minciuna au devenit un stil de viață. Oamenii îți zâmbesc cu-aceeași ușurință cu care îți înfig un cuțit în spate.

20

Dar chiar și-așa, după îmbrățișarea somnului, deschid gândurile dimineții tot cu speranță. Că poate a mai rămas ceva. Că sunt și oameni în care încă merită să crezi. Că un singur zâmbet poate transforma o zi monotonă de noiembrie în ceva cald și luminos.

Așa… ca astăzi.

You Might Also Like

%d bloggers like this: