Bucuresti Din viata Diverse

Ce înseamnă să fii freelancer?

May 11, 2017
ce înseamnă să fii freelancer

Freelancing-ul, acest trend al secolului 21, începe să fie din ce în ce mai întâlnit la noi în țară. Comuniști din fire, ridicăm din sprânceană de câte ori auzim despre câte un concetățean care această ocupație, așadar m-am simțit obligată să intervin și să spulber câteva mituri.

1. Să fii freelancer înseamnă să te trezești la 11 ziua sau când vrei tu și să o arzi toată ziua prin oraș.

Nimic mai fals. Ca freelancer, tu ești singurul responsabil pentru venitul pe care îl obții. Astfel că programul începe în fiecare dimineață la ora 8:00 (cel târziu) și se termină… atunci când se termină. No more weekends, ziua ta de naștere, concediu și alte lucruri la care au acces muritorii de rând.

Și ce-ar fi o zi de muncă fără un to-do-list uriaș, meeting-uri peste meeting-uri și o mulțime de task-uri?!

ce înseamnă să fii freelancer

2. Când ești freelancer faci doar ceea ce îți place.

Ha! Nici măcar pe aproape. Când lucrezi ca freelancer, pe lângă job-ul acela care se presupune că îți place, te transformi și în propriu-ți contabil, om de vânzări, terapeut, femeie de serviciu, manager și, la nevoie, recuperator. Iar acesta din urmă, pentru că există mulți oameni care au tendința să nu-ți plătească facturile la timp sau deloc. Sounds like fun, nu-i așa?!

3. Te-ai făcut freelancer pentru că nu-ți place munca.

Dacă ați citit punctele de mai sus, presupun că nu mai este nevoie de explicații. Freelancing-ul pare de afară ca fiind job-ul ideal, dar orcine l-a testat, poate să vă spună că nu este chiar atât de simplu.

Mai mult decât atât, trebuie să fii cu adevărat organizat, ca să poți scoate totul la capăt. Altefel, vei trăi într-un haos de toată frumusețea. Astfel, că pe lângă toate folderele de pe calculator, ai nevoie de back-up pentru fiecare client în parte. Și asta, dragilor, înseamnă un teanc de agende.

produse birotică preț

Dacă este atât de greu, de ce s-ar mai face cineva freelancer?

Este o întrebare foarte bună. Ca orice job, a fi freelancer are avantajele sale:

1. Poți lucra de oriunde, iar asta este varianta ideală pentru cei pasionați de călătorii sau pentru cei care ar prefera să dea biroul pe o terasă însorită. Îți iei laptop-ul și o agendă, și poți lucra de absolut oriunde.

2. Îți poți face singur programul. Ok, te trezești la 8 dimineața, dar dacă nu ai o urgență, poți să-ți bei liniștit cafeaua, fără să ai un șef care stă cu cronometrul pe capul tău. Ești propriu tău șef și, pe lângă o tonă de responsabilități, ai și avantaje 🙂

3. Îți poți alege clienții. Ca freelancer, nu prea îți permiți să fii picky, dar în cazuri de urgență, nu există niciun șef care să te oblige să lucrezi cu cineva cu care nu reușești să rezonezi.

***

Cum arată o zi obișnuită din viața unui freelancer, vă întrebați? Vă spun eu: teancuri de agende, 15 tab-uri deschise pe calculator și un telefon care nu se oprește din sunat. Am menționat teancuri de agende?!

Dar all in all, dacă alegeți stilul acesta de viață, asigurați-vă că merită 🙂

ce înseamnă să fii freelancer

Așa ca de final, dacă încă nu ați uitat să scrieți de mână, vă recomand agendele și caietele de birou Leitz. Arată minunat, sunt de calitate și le puteți cumpăra de aici, aici, aici, aici sau aici.

You Might Also Like

%d bloggers like this: